bg

Arctech Helsinki Shipyard venäläisomistukseen
Joulukuu 30, 2014

Arctech Helsinki Shipyard on siirtynyt 100 % venäläisomistukseen United Shipbuilding Corporationin ostettua STX Finland Oy:n osuuden yhtiöstä.

Arctech Helsinki Shipyard Oy perustettiin joulukuussa 2010 venäläisen United Shipbuilding Corporationin (USC) ostettua 50 % osuuden yhtiöstä STX Finlandilta, joka on korealaisomisteisen STX Europen suomalainen tytäryhtiö. Yhteisyritys perustettiin vastaamaan arktisten laivanrakennusmarkkinoiden tarpeisiin sekä yhdistämään Suomen ja Venäjän meriklusterit. Uuden omistajajärjestelyn toivotaan  vahvistavan suomalais-venäläistä laivanrakennusyhteistyötä entisestään.

”Olen vakuuttunut, että USC on sitoutunut kehittämään Arctechia pitkäjänteisesti. Meillä on hyvä tilauskanta ja osaava henkilöstö. Tämä on hyvä perusta tulevalle toiminnalle. Uskomme myös omistajan sitoutuneisuuden yritykseen vahvistuvan aiempaan omistusjärjestelyyn verrattuna”, kommentoi Arctech Helsinki Shipyardin toimitusjohtaja Esko Mustamäki.

”Olemme ostaneet loput 50 % Arctech Helsinki Shipyard Oy:n osakkeista ja omistamme yhtiön nyt kokonaan. Arctechilla on laaja kokemus jäissä kulkevien alusten rakentamisessa. Tämä tietotaito on nyt United Shipbuilding Corporationin käytettävissä. Yhtiö toimii tehokkaasti, mutta ennen kaikkea sen vahvuus on henkilöstössä”, kommentoi USC:n toimitusjohtaja Alexey Rakhmanov.

Arctechilla on parhaillaan rakennettavana kuusi jäänmurtajaa. Laivoista ensimmäinen, Venäjän liikenneministeriölle rakennettava Itämeren jäämurtaja, luovutetaan syksyllä 2015. Suomen Liikennevirastolle rakennettava maailman ensimmäinen nesteytetyllä maakaasulla kulkeva jäänmurtaja luovutetaan vuoden 2016 alussa. Keväällä 2014 Arctech allekirjoitti laivanrakennussopimuksen jäätämurtavasta huoltoaluksesta Venäjän suurimmalle varustamolle Sovcomflotille. Alkukesästä Sovcomflot tilasi lisäksi kolme jäätämurtavaa stand-by-alusta. Yhtiön tilauskanta ulottuu vuoden 2017 kesään.

United Shipbuilding Corporation (USC) on perustettu vuonna 2007 ja se omistaa valtaosan Venäjän laivanrakennustoiminnoista mukaan lukien merivoimien ja siviilipuolen laivanrakennuksen.

Arctech Helsinki Shipyard Oy on arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen erikoistunut yhtiö, jonka päätuotteita ovat jäänmurtajat ja arktiset offshore- ja erikoisalukset. Helsingin telakka on alansa edelläkävijä, jolla on 150 vuoden kokemus laivanrakennuksesta. Yhtiön palveluksessa on noin 500 laivanrakentajaa. www.arctech.fi

 

NÄYTÄ KAIKKI UUTISET
Lue lisää Arctechistä
Yhteistyö
Teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut laivanrakennukseen.
LUE LISÄÄ
Turvallisuus
Huomioimme työssämme aina terveys-, turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat.
LUE LISÄÄ
Kehitys
Panostamme laivanrakennuksessa innovatiiviseen suunnitteluun ja jatkuvaan kehitykseen.
LUE LISÄÄ
VIIMEISIMMÄT UUTISET
Kesäkuu 27, 2019 Helsingin telakan kauppa on valmistunut 20.5.2019
Toukokuu 15, 2019 Helsingin telakan kauppa valmistuu toukokuussa – kauppaa varten perustetaan uusi yhtiö
Huhtikuu 30, 2019 Arktinen tankkeri NB 515 valmistautuu kallistuskokeeseen
VIIMEISIMMÄT LEHDISTÖTIEDOTTEET
Toukokuu 20, 2019 Helsingin telakan kauppa on valmistunut
Toukokuu 15, 2019 Helsingin telakan kauppa valmistuu toukokuussa
Tammikuu 31, 2017 Uusi jäätämurtava huoltoalus SCF Groupille nimettiin tutkimusmatkailija Gennadiy Nevelskoyn mukaan Arctech Helsinki Shipyardilla
Lue lisää Arctechistä
Yhteistyö
Teemme yhteistyötä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut laivanrakennukseen.
LUE LISÄÄ
Turvallisuus
Huomioimme työssämme aina terveys-, turvallisuus- ja ympäristönäkökohdat.
LUE LISÄÄ
Kehitys
Panostamme laivanrakennuksessa innovatiiviseen suunnitteluun ja jatkuvaan kehitykseen.
LUE LISÄÄ